vineri, 27 noiembrie 2009

Marele Mogul Fără Moguli

Am impresia că s-a ajuns la momentul la care nici pumnul, nici verbul nu mai au vreun efect. Este la modă atât lovitura în meclă cât şi diatriba… Am să încerc totuşi un exerciţiu inutil de memorie şi de logică pentru a-mi menţine activi neuronii, plecând de la două aspecte pe care le-am sesizat urmărind evoluţia fulminantă a dlui Băsescu în studioul dlui Răzvan Dumitrescu la Realitatea TV.

1. Caseta cu lovitura… Sar peste aspectul moral nu pentru că nu ar avea relevanţă ci pentru simplul fapt că subiectul este deja epuizat. Ignor şi răspunsul icnit: “nu-mi dau seama ce a făcut copilul, a zis ceva” asupra căruia dl Băsescu a revenit ulterior când s-a dezmeticit. Nu mă întreb nici dacă este un trucaj sau nu! Nici măcar de ce a apărut scandalul tocmai acum!... Nimic din toate astea. Remarc un singur lucru: în 2004, în apropierea lui Băsescu se afla nimeni altul decât Dinu Patriciu (şi Tăriceanu) – acelaşi tip – pe atunci nu inventase dl Basescu termenul de mogul – ce devine întruparea răului în 2009. Uau! Ce a făcut Dinu Patriciu în aceşti cinci ani? Am să vă dau răspunsul mai jos…

Declaraţia lui Patriciu se găseşte aici

Declaraţia dlui Tăriceanu se găseşte aici

Să nu o uităm şi pe doamna Roberta Anastase. Dânsa susţine următoarele

2. Grivco 2… Timpul trece, oamenii se schimbă, dar în toată această degringoladă filonul moral al domnului presedinte este nesecat în 2009, dupa cum era şi în 2004, şi ne luminează ca un far în furtună. Să ne luminăm şi noi: dl Băsescu a încheiat cu Voiculescu un pact la Grivco în 2004?
Şi cu viitorul mogul Voiculescu, nu numai cu viitorul mogul Patriciu? Da! Nu se poate! Şi totuşi dl. Băsescu recunoaşte, după un scurt moment de ezitare (moment necesar cântării opţiunii de a se face că uită): Da am fost cu-“căciula în mână”. Aha! Păi atunci dl. Voiculescu nu era mogul pentru că dl Băsescu încă nu inventase termenul de mogul. Just. Ce a făcut totuşi dl. Voiculescu în aceşti cinci ani? Am să vă dau răspunsul mai jos…

Declaraţia dlui Băsescu se află aici (pe blog-ul personal)…

Declaraţia dlui Voiculescu se află aici

Nu vreau să rămân dator cu răspunsul la întrebarea, altădată atât de cunoscută: Ce au făcut Mogulii în ultimii cinci ani? Afaceri moguleşti, ce altceva?!… Parcă îmi şi imaginez cetăţeanul inocent care sună la radio Erevan pentru lămuriri suplimentare: Păi şi Băsescu unde a fost în aceşti cinci ani?

Concluzie… dl Băsescu nu este altceva decât un Mogul al Mogulilor rămas fără Moguli. Mogulii au devenit moguli sub moguliatul său. Acum Mogulii sunt mai Mogulii decât însuşi Marele Mogul. Poporul o fi şi el un Mogul de vrea dl. Băsescu să facă o înţelegere cu El?!

Niciun comentariu: